24 maart 2024

137. Wat kan je als vredestichter doen om "vrede" onder de aandacht van de mensen te brengen?



Ja, wat kan je doen?
Wel, je kan o.a. gebruik maken van:
– je sociale media kanalen
– je website of je blog
– drukwerk
– evenementen
– enz.

Wat doe ik, naast mijn blog onderhouden, als vredestichter?
– Ik draag zelf de vrede uit (bekendmaken), tracht de vrede in mijn omgeving tot stand te brengen en deze vrede te bewaren.
– Met geplastificeerde bordjes, waarop schriftelijke oneliners (kernachtige teksten), sta ik 3 keer per week, bijvoorbeeld maandag, woensdag en vrijdag, gedurende een bepaalde tijd zwijgend (wake) aan een gebouw, bijvoorbeeld een vredeskerk, een stadhuis, een treinstation, enz., waar veel volk passeert.
– Tevens geef ik uitleg over “wat is een vredestichter?” als men er om vraagt.
– Soms geef ik de mensen spontaan uitleg over wat een vredestichter is en wat een vredestichter doet.

Hieronder vind je voorbeelden van de bordjes.
De afmetingen zijn 36 bij 24 cm.


“Er is maar één volk: de mensheid.
Er is maar één land: de Aarde.
Er is maar één waar geloof: de liefde” 



20 maart 2024

136. Het hart van de vredestichter bloedt – De oorlog tussen de USA en Rusland met als slagveld Oekraïne, mogelijk heel Europa.



De feiten:

Na 2 jaar oorlog in Oekraïne zijn er 200000 overbodige doden en 300000 vermijdbare (te voorkomen) gewonden.
Tot nu meer dan 13,4 miljoen gevluchte Oekraïners.
Vele vernielde steden en dorpen.
Vernietigde infrastructuur (snelwegen, spoorwegen, kanalen, dijken, wegen, bruggen, enz.
Onstabiele economie.

Vaststellingen:

Een oorlog kent geen winnaars, enkel verliezers.
In een oorlog zijn er geen helden.
Een oorlog kent alleen gruwel, namelijk moorden, martelen, verkrachten, vernietigen, enz.

Gemiste kans:

Uit schrik voor zijn leven voerde president Volodymyr Zelensky het ondertekende vredesakkoord van maart 2022 tussen Oekraïne en Rusland niet uit. De Oekraïense oorlogshaviken (neonazi’s en neofascisten) dreigden hem namelijk te vermoorden. Hierdoor hebben zij het Oekraïense volk verraden.
Alleen de wapenindustrie en oorlogsmachine USA, die kickt op oorlog, winnen hierbij.

Om deze gemiste kans en al deze doden en gewonden bloedt het hart van de vredestichter.

Vergeet niet:

“Er is maar één volk: de mensheid.
Er is maar één land: de Aarde.
Er is maar één waar geloof: de liefde.”



12 maart 2024

135. Het hart van de vredestichter bloedt - Schieten de Europese oorlogshaviken zichzelf in de voet? Willen deze Europese oorlogshaviken de totale vernietiging van Europa, inclusief Rusland?



120 jaar geleden werden de uitgaven voor defensie tot astronomische hoogten opgevoerd met als gevolg de afgrijselijke oorlogen, Wereldoorlog I met 30 miljoen doden, gewonden en vermisten, en Wereldoorlog II met ten minste 60 miljoen doden.
De Europese regeringen voeren momenteel ook hun defensiebudgetten op.

De Europese oorlogshaviken, o.a. hoge legerofficieren, politici, journalisten, opiniemakers, zelfs theologen, steunen deze nieuwe wapenwedloop. Ze hebben trouwens een afkeer van pacifisme (streven naar blijvende vrede).
Wat deze Europese oorlogshaviken “een rechtvaardige oorlog” noemen, bestaat niet. Dat is zelfbedrog. Je bedriegt en misleidt jezelf.

Je weet, angst is een slechte raadgever.
Trappen de Europese oorlogshaviken met open ogen in de val van oorlogsmachine USA, namelijk de verzwakking, zo mogelijk totale vernietiging van Europa, Rusland inbegrepen?
Een ezel stoot zich geen 2 ,hier 3 maal, aan dezelfde steen. Waar is het gezond verstand van deze haviken gebleven? Paus Franciscus (°17/12/1936), geboren als Jorge Mario Bergoglio, sinds 13/3/2013 leider van de Rooms – Katholieke Kerk, heeft gelukkig nog zijn gezond verstand. Hij pleit terecht voor het stoppen van deze te voorkomen oorlog Oekraïne - Rusland.

Maar ja, wie zijn gat (billen) verbrandt, moet op de blaren zitten, dit wil zeggen als je iets dom doet, moet je de gevolgen ervan dragen. Als vredestichters zien we deze evolutie met lede ogen aan. Waar brengen de Europese oorlogshaviken ons naartoe? Naar de ondergang?




  

22 februari 2024

134. Het hart van de vredestichter bloedt - Worden we bij de oorlog Oekraïne - Rusland misleid (bedrogen) door de USA, de NAVO, de Europese Unie en Oekraïne?

 


Niet enkel Rusland is schuldig aan de oorlog tussen Oekraïne en Rusland. Ook het Westen heeft boter op het hoofd. Waarom?

Wel, daarom:
1. In de jaren 90 voorspelde men reeds dat, als de NAVO zou uitbreiden richting Rusland, dit tot ernstige conflicten (botsingen) met Rusland zou leiden.
Samen met de Europese bondgenoten heeft de USA de NAVO meer dan 1600 km naar het oosten uitgebreid. De NAVO staat nu aan de grenzen van Rusland met alle gevolgen van dien.
Wat als Rusland bijvoorbeeld een alliantie (verbond) zou sluiten met Mexico of Canada en op 100 km van de grens met de USA lanceersystemen zou plaatsen en simulatie–aanvallen (nabootsing) zou uitvoeren richting de USA?
Herinner je de Cuba – crisis in 1962, waarbij de Sovjet–Unie kernraketten plaatste in Cuba. Dit was een antwoord op het plaatsen door de USA van raketten met waterstofbommen in Turkije. De USA stond in rep en roer. Een atoomoorlog was toen dichtbij.
De USA, de NAVO en de Europese Unie maken een grote fout. Er was geen reden om de NAVO, die eigenlijk geen reden van bestaan meer had, naar het oosten uit te breiden.

2. In februari 2014 hielp de USA bij de gewapende extreemrechtse staatsgreep in Oekraïne, zodat de democratisch verkozen pro – Russische regering moest vluchten en vervangen werd door een niet verkozen pro  – Westerse regering met daarin enkele hooggeplaatste neofascisten en neonazi’s.
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky, die in 2019 met meer dan 70% steun van de bevolking de verkiezingen won op basis van een vredesprogramma, heeft uit schrik voor de oorlogshaviken (neonazi’s en neofascisten), die hem trouwens dreigden te vermoorden, zijn volk verraden. Zie punt 3.

3. In maart 2022 werd een vredesakkoord gesloten tussen Oekraïne en Rusland, waarin de blijvende neutraliteit van Oekraïne zou gegarandeerd (gewaarborgd) worden.
In ruil zou het Russisch leger zich terugtrekken. De overeenkomst werd ondertekend door Oekraïne en gewaarborgd door Rusland, de USA, het VK, Frankrijk en China.
Zoals afgesproken trok Rusland zijn troepen terug uit het noorden van Oekraïne, inclusief de buitenwijken van Kiev. Na de terugtrekking van het Russische leger trok Oekraïne zich terug uit deze overeenkomst. De autoriteiten van Oekraïne pleegden woordbreuk (schending van een belofte). Hierdoor werden zelfs de borgstellers uit het Westen onbetrouwbaar.
Resultaat: de vernietiging van het halve land, de dood van duizenden mensen en de ontheemding (verdrijving zonder nieuwe woonplaats) en verarming van miljoenen Oekraïners.

4. De voorgeschiedenis, die een rol speelt voor Rusland.
Tijdens de 2de wereldoorlog stierven ongeveer 25 miljoen Sovjetburgers, waarvan 12,5 miljoen, dit wil zeggen 1 op 7 toenmalige Russen, tijdens de Duitse invasies.
Herinner je ook Napoleon, die voor de poorten van Moskou stond.
Richard Sakwa (°1953), hoogleraar Russische en Europese politiek aan de universiteit van Kent, verklaarde:
“Moskou heeft geen 2 grote oceanen om zich te verdedigen. Het heeft geen bergen om zich achter te verbergen. Geen grote rivieren. Het ligt op een uitgestrekte Noord – Euro - Aziatische vlakte zonder verdedigbare grenzen en met een constante (voortdurende) gevoel van dreiging vanuit het Westen.

5. Zolang de USA, de NAVO en de Europese Unie president Zelensky niet helpen en beschermen om vrede met Rusland te sluiten, blijft deze oorlog duren. Tevens dienen zij hun wapenleveringen aan Oekraïne onmiddellijk te stoppen. Daarom heeft het Westen boter op zijn hoofd en worden wij, de gewone mensen, bedrogen. Er is dus stront aan de knikker (er is iets mis, er zijn problemen). Een mooie uitdrukking, toch?

Om dit bedrog bloedt het hart van de vredestichter.




  

14 februari 2024

133. 14 februari - Valentijnsdag

 


Valentijnsdag, de dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven, met andere woorden speciaal in de watten leggen, verwennen.
Eigenlijk leg je je geliefden elke dag zonder ophouden in de watten, toch?

Lieveheersbeestjes brengen geluk en voorspoed op je weg. Zij zijn een teken dat God je zegent en dat je op het juiste pad zit, met andere woorden “goed” bezig bent.

Laat vanaf nu goedheid (vriendelijk, eerlijk), liefde en vrede de wereld (de Aarde) besturen.

Wij kunnen deze wereld veranderen!
Verbeter de wereld, begin bij jezelf!

Vergeet niet:
“Er is maar één volk: de mensheid.
Er is maar één land: de Aarde.
Er is maar één waar geloof: de liefde.”