24 mei 2004

2. In het rood?

Je krijgt zoveel publiciteit over onnodige luxe-artikelen voorgeschoteld via de media, vooral de TV, dat je je ongelukkig voelt!
Je tracht het allemaal te bezitten omdat je denkt dat dit "in en cool" is. Je koopt deze luxe-artikelen, alhoewel je ze niet noodzakelijk nodig hebt.
En wie maak je hierdoor rijk en gelukkig? Jazeker, de aandeelhouders van de multinationals, die er al warmtjes inzitten. En jij, je bent platzak. Je hebt je laatste centen, zelfs leningen aangegaan, die je met veel moeite kan terugbetalen aan de bank, om deze luxe-artikelen te bezitten. De banken, alweer de aandeelhouders, die je nogmaals het bloed onder je nagels vandaan halen.
Kan het anders? Jazeker, je zegt neen tegen de luxe-artikelen, die je niet echt nodig hebt en stopt jezelf niet in de rode cijfers. Hierdoor krijg je geld vrij om, als je in het goede doel gelooft, te delen met de mensen uit de derde - en vierde wereld, die er niet zo goed voorstaan en met moeite de eindjes aan elkaar kunnen knopen. Is deze gedachtekronkel een utopie? Door in deze utopie te geloven en in daden om te zetten, ben je een voorbeeld voor de rijken en hun zelfzuchtige wereld van "Ikke en de rest kan stikke!". Het begin van een sociale wereld, waar vrede en éénsgezindheid heerst?

Geen opmerkingen: