15 juli 2004

12. Is de VBO aan het juiste adres...?

Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) wenst de afschaffing van het brugpensioen. Klopt ze aan aan het juiste adres?
1. De werknemers zijn zowat psychisch en financiëel uitgeperst als een citroen!
2. Nog geen 5 jaar terug in de tijd had iedere werknemer, die de grens van 50 jaar ging bereiken, schrik om zijn job te verliezen en op brugpensioen gestuurd te worden!
3. Als werkgever is het gemakkelijk te verklaren dat je minstens moet werken tot 60, en zelfs tot 65 jaar.
Het is gemakkelijker generaal te spelen achter de frontlinie, een groot salaris op te strijken en te verklaren, dat een oudere werknemer, waarop hij zich steunt, te veel geld verdient en te veel kost. Ik zou voorstellen dat de generaals zelf in de loopgraven gaan zitten. Tevens vergeten de generaals dat hun werknemers tot het uiterste van hun kunnen gedreven worden door een minimum bezetting van de manschappen en een strak controlekeurslijf, nog erger dan in je schooltijd. Het gevolg hiervan is burn-out, stress, depressie, enz. Hoe zouden de generaals zich voelen indien zij zelf 40 jaar en meer in de frontlinie zouden moeten werken...?
4. Tevens wordt er geen woord gerept over de overbezetting van het kaderpersoneel in een bedrijf, de echte geldverslinders in de firma.
5. Over de enorme winsten, die het bedrijf op de hoofden van de werknemers verdient t.v.v. van de rijke aandeelhouders, wordt eveneens best gezwegen!?!?
6. En hoe de bedrijven de jonge, bekwame, naar werk snakkende werklozen aan het werk zullen helpen, heb je het raden naar...
7. Besluit is dat men zich steeds tot de zwakken, armsten in de maatschappij richt, en de sterken (rijksten), waar de oplossing voor het grijpen (?) ligt, verder laat betijen en met rust laat. Zie trouwens als voorbeeld de éénmalige fiscale amnestie, een soldenprijsje voor de rijken!

Geen opmerkingen: