30 mei 2004

4. Komen de anders-globalisten uit de armere kringen?

Spijtig genoeg staan de politieke leiders van het neoliberalisme ver van de werkelijkheid. Als je hun denken ontleed, dienen ze als stromannen voor de rijken, die de touwtjes in handen hebben bij de multinationals en grote bedrijven, die enkel winstbejag nastreven.
Langs de andere kant zien we de sociale bewegingen, vakbonden, NGO's en kleine verenigingen, die zich inspannen het gewone volk van arbeiders, bedienden en kleine middenstanders te steunen en te helpen. Wij zijn tenslotte geen slaven.
Deze organisaties met hun leden zijn de anders-globalisten, de ware, echte globalisten, die de wereld voor iedereen leefbaar trachten te maken en te houden. Zij spannen zich in voor de armere mensen in deze wereld.
Kunnen deze organisaties voldoende weerwerk leveren om de machtslusten van de rijke heersers en uitbuiters van deze wereld tot staan te brengen en, zo mogelijk, te breken?
Wanneer gaan de rijken in deze wereld trouwens inzien dat zij, zoals uit de moraal van de film "Independence Day" blijkt, de handen in mekaar moeten slaan met de armen om deze wereld te redden, niet van Aliens, maar van hun eigen hebzucht naar macht en geld?

Geen opmerkingen: