15 maart 2007

70. De nieuwe mens volgens Che Guevara - een oplossing voor onze wereldproblemen ?


Che Guevara (14/6/28 - 8/10/67) werd vermoord. Wij vroegen ons af, Waarom? Na een grondig onderzoek vonden wij het antwoord. Dit antwoord bestond uit 2 delen:

1. Che was tegen het kapitalisme. Volgens hem vernietigde het kapitalisme in zijn corrupte vorm zichzelf en de wereld, de bevolking en onze aardbol. Kijk om je heen en je ziet deze vernietiging voor je ogen in je naaste en verre omgeving gebeuren!

2. Che propageerde zijn nieuwe mens. Wie is deze nieuwe mens?
Deze nieuwe mens van Che is:

- een sociaal denkende mens, die rekening houdt met - en samen met zijn medemensen werkt aan een betere wereld voor iedereen.
- een mens, die geen onderscheid maakt tussen huidskleur, religie, godsdienst, enz., en iedereen als zijn gelijke aanziet.
- een mens, die op geen enkele manier of vlak misbruik maakt van zijn medemensen, vooral de onschuldige kinderen, onze toekomst.
- een mens zonder hoogmoed, nederig, en toch met een sterk karakter.
- een mens, die de rijkdom van deze aarde gebruikt en niet misbruikt voor eigen geldgewin, en deze rijkdom beheert als een goed huisvader.
- een mens, die zich thuis voelt in een streng gestuurd sociaal kapitalisme, met andere woorden een socialisme met een maximum en een minimum inkomen, waarvan iedereen beter wordt.
De Griekse filosoof Plato (428/427 - 348/347 v C), vriend van Socrates, stelde lang geleden trouwens, dat in een ideale republiek (wereld) de meest welstellende burger slechts 5 x rijker mag zijn als de armste!

Als de nieuwe mens van Che:

- ban je o.a. het geweld, de corruptie, de uitbuiting, de armoede en de honger uit onze samenleving.
- stop je de ongebreidelde vervuiling van het milieu en de verkwistende uitputting van de natuurlijke rijkdommen van moeder aarde.
- leef je op deze aardbol in harmonie met je medemensen van welk ras, godsdienst of land ze ook mogen zijn. In elke godsdienst en religie komt vrede en dienstvaardigheid voor de naaste trouwens op de eerste plaats.

Een sociale revolutie is dringend nodig en bied ons een oplossing om de millenniumdoelstellingen 2015 te halen. Eén voor allen, allen voor één en Verbeter de wereld, begin bij jezelf zijn de uitgelezen slogans.

Werken aan een betere wereld is de boodschap en onze taak!

Geen opmerkingen: