17 april 2007

71. Wordt de vernietigingsdrang van de mens moeder aarde en zijn bewoners fataal?


De rijken en de naar geld beluste economisten, gesteund door corrupte politiekers, in de kapitalistische consumptiemaatschappij dachten en denken nog steeds, dat alles op deze wereld koopwaar is. Alle natuurlijke rijkdommen van onze moeder aarde vallen ten prooi aan deze plunderaars, die de andere mensen als werkslaven gebruiken om deze rijkdommen te ontginnen.
Door uitgekiende reclame worden de mensen overtuigd dat de vele eindproducten van deze roofbouw onmisbaar (?) zijn in de huidige maatschappij. De verkwistende consumptiemaatschappij doet zijn werk...

Deze roofbouw heeft echter een keerzijde. Het ecologisch evenwicht is zoek.
De mooie natuur wordt vernietigd. Rivieren worden open riolen. Bomen worden ziek en de wouden verdwijnen. Extreme droogten, veelvuldige overstromingen, hittegolven, alles vernietigende orkanen, tyfoons en tsunami’s worden dagelijkse kost. Drinkbaar water wordt enorm kostbaar.
Zelfs de lucht wordt zéér erg bezoedeld. Allergieën, ademhalingsproblemen komen meer en meer voor. De fijne stofdeeltjes van de uitlaatgassen van voertuigen, fabrieken, vliegtuigen, enz., nestelen zich ongemerkt in onze longen. Wordt zuivere (?) lucht, zoals de andere natuurlijke rijkdommen van deze aarde, ooit ook koopwaar?

Zijn we bereid de o zo verleidelijke kapitalistische consumptiemaatschappij overboord te gooien en een meer Spartaanse ecologische economische koers te varen, zodat we misschien onze aardbol en de mensheid van de ondergang kunnen redden?
Moord en zelfmoord met voorbedachten rade? Of reddingsoperatie “save the world” van moeder aarde en zijn bewoners? Aan jou de keuze !


Geen opmerkingen: