24 mei 2004

3. Wie is gevaarlijk?

Ik vraag me nog steeds af "waarom startte Amerika (USA) de oorlog in Irak?".
M.i. is er maar één antwoord, het zwarte goud, de olie. President Bush Jr werd gesponserd door bedrijven en multinationals, die een groot belang hadden bij het starten van een oorlog, niet alléén in Irak. Daarom is het logisch dat je je vrienden helpt en beschermt! Je vindt altijd een reden of je helpt een reden creëren.
Maar welk land heeft de meeste nucleaire, biologische en chemische wapens? De USA! Eén grote natie, die de wereld regeert en bepaalt wie slecht of goed is! Is dat niet gevaarlijk? God houdt niet van oorlog, maar vrede! Jezus van Nazareth offerde zichzelf om deze vrede in de wereld te redden. President Bush Jr offert echter de mensen, het gewone volk (Amerikanen, Irakezen, enz.) om de wereld en zelfs het heelal (Mars?) te regeren en creëert niets anders dan haat.
Alleen de mensen, in het bijzonder de arme, op aarde helpen door allerhande hulp te verlenen, maakt vrede. Maar de arme mensen in deze wereld helpen, is het laatste, wat de multinationals wensen te organiseren en uit te voeren. Zij gaan onze wereld, moeder Aarde, vernietigen! Maar wie trekt zich dat nu aan?

Geen opmerkingen: