03 december 2006

66. Multinational en wagenbouwer VW leert je dat...

Multinational en wagenbouwer VW leert je dat...
1. het gros van de multinationals alléén bekommerd zijn om het genereren van zoveel mogelijk winst voor de aandeelhouders (rijken).
2. deze bedrijven over figuurlijke "lijken", dit wil zeggen werknemers, gaan. Het menselijk leed, dat zij veroorzaken, raakt hen niet.
3. het kapitalistisch systeem, dat zij huldigen, de werknemers slechts "ziet" als moderne slaven.
4. door een economisch drama, zoals bij VW Vorst, komt de zwakte van de Belgische regering aan de oppervlakte. Het geld regeert de wereld, zo ook België.De gewone bevolking (arbeiders, bedienden, kleine zelfstandigen, boeren, enz.) worden voor de zoveelste keer in de kou gezet
5. een gedeelte van de kruin van de Belgische politiekers "gelinkt" is aan multinationals en grote bedrijven en zij zodoende deze bedrijven in de watten leggen en hen niet met de vinger durven terecht wijzen, dit wil zeggen hen niet wijst op hun sociale plichten.
Lula in Brazilië draaide VW wel de duimschroeven aan, zodat VW in Brazilië moest "plooien".
6. door deze werkwijze (corrupte?) ondergraven deze multinationals en grote bedrijven hun eigen systeem, namelijk het zoveel mogelijk consumeren door de gewone bevolking. Zij verzwakt en verziekt hierdoor het kapitalistisch systeem.
7. onze wereld nood heeft aan een sociale economie zoals bijvoorbeeld in Venezuela, Bolivië en Cuba. Een sociale economie, die de gewone werkmens op het hoogste schavotje zet en rekening houdt met een voor onze aardbol houdbare ecologische voetafdruk. Een economie, die aangepast is aan de beperkingen van de mens en moeder aarde.
Het gedrag van VW Vorst draagt bij tot het "openen" van de ogen van de gewone bevolking en toont de mensen dat een andere aan de gewone mensen aangepaste, van corruptie bevrijdde, wereldeconomie noodzakelijk is. Een sociale economie, waar alle mensen de vruchten van plukken!

Geen opmerkingen: