28 februari 2008

72. Is België en zijn deelstaten een zuivere democratie?

In theorie zou België en zijn deelstaten een echte democratie moeten zijn.
In de praktijk stuiten we gauw op een paar eigenaardigheden:
1. voor een politieke partij is er bijna in elke kieskring een kiesdrempel van 5% om een plaatsje in de kamer of de senaat te bemachtigen.
2. isolatie van het Vlaams Belang.
Op 10 juni 2007 ging je als Vlaming, alhoewel stemmen een recht is en geen plicht zou mogen zijn, met of tegen je zin, en met gemengde gevoelens, naar de stembus.
In het stemlokaal ontvouwt zich het bonte kleurenspel van de politiek:
1. blauw: OPEN VLD, de partij, die zich voor de kar van de gegoede Vlaamse burgerij en de multinationals laat spannen. Deze partij zal je met plezier het Generatie Pact 2 in de maag spietsen.
2. oranje: CD&V N-VA... , daar deze partij echte "poenpakkers" tussen haar leden heeft, is deze partij de C in haar naam niet meer waardig.
3. rood: SPA SPIRIT, deze partij heeft het deel van de werkende bevolking, waar zij voor opkomt, in de steek gelaten.
4. geel: VLAAMS BELANG, de partij, die zich anders voordoet, dan zij in werkelijk is. Racisme, discriminatie... een spiegelbeeld van de Nazi's.
5 groen: GROEN, hopelijk rijden de leden van deze partij o.a. niet met een grote, milieuvervuilende wagen en bevindt er zich geen zwembad in hun tuin!
6. blauw, geel, orange, rood (?): LIJST DEDECKER, de partij, waar je alle kanten mee op kan? Een beetje te rechtlijnig?
7. rood-zwart-groen: CAP, een beweging met toekomst? Alleszins een ankerplaats voor de gewone werkende bevolking.
8. vuurrood: PVDA+, de partij van o.a. het Kiwimodel, een vaste job, rechtvaardige belastingen, een lagere energiefactuur.
Voor wie zou je als gewone werkmens stemmen?
Alleszins voor een partij, die opkomt voor de gewone mensen en zijn kiezers niet bedriegt en niets voorliegt !
Waarom worden trouwens de kleine progressieve partijen geweerd uit de media? De schrik van de grote partijen? Waarom?
Uit de gemaakte analyse blijkt dat de grote klassieke partijen verdedigers zijn van de gegoede burgerij, dienaars van de bedrijven, de banken, de multinationals en de aandeelhouders.
Zij blazen warm en koud en, als het erop aan komt, kiezen zij voor geld en macht. De gewone werkende bevolking staat voor de zoveelste maal in de kou!
De grote partijen weten dat zij fout zitten en hun kapitalisch beleid niet vol te houden is. Zij hebben schrik van de kleine progressieve partijen.
Een andere politiek is nodig. De gewone werkende bevolking, vooral de jongeren uit deze bevolkingslaag, is de schijnvertoning van de grote politieke partijen stilaan beu.
De keuze in de toekomst is echter aan jou!

Geen opmerkingen: