19 maart 2015

92. Vermogensbelasting.

Op dit ogenblik weet de overheid hoeveel een privépersoon verdient uit arbeid.
Met de kennis over de vermogens is het erbarmelijk gesteld. Wegens allerhande obstakels weet de overheid hier weinig of niets over.
Iedereen (privépersonen, bedrijven, enz.) gelijk voor de wet.
Welke privépersonen bevinden zich achter de façade van een multinational, bedrijf, KMO, enz.? Laat ze zich wettelijk verplicht kenbaar maken.
Hoe bereken je dit vermogen?
1. De waarde van de in bezit zijnde gebouwen, gronden, enz.
2. De spaargelden en gelden uit verhuur van gebouwen, gronden, enz.
3. Alle soorten beleggingen (aandelen, obligaties, kasbons, enz.) en de financiële constructies. Deze beleggingen komen verplicht op naam en niet meer aan toonder.
Je past deze formule toe in de hele wereld.
Alle instanties, banken, enz., die met de voorgaande zaken te maken hebben, dienen bij wet hun medewerking te verlenen, dit wil zeggen "open kaart spelen" (niets verbergen, geen LuksLeaks, geen SwissLeaks, enz.).
Een correct vermogensregister op wereldschaal kan opgemaakt worden.
Een eerlijke vermogensbelasting kan geïnd worden. De ontduikers (fraudeurs), die nog bedrog plegen, dienen als straf een deel van hun vermogen aan de overheid af te staan.
Bij een eerlijke belastingsdruk, zowel belasting op arbeid als - op vermogen, ban je armoede, hongersnood, tweedracht (verdeeldheid), enz. uit deze wereld.
Aan alle overheden in de wereld om de handen uit de mouwen te steken en eindelijk werk te maken van een vermogensregister en de daaraan gekoppelde vermogensbelasting.

Geen opmerkingen: