09 april 2020

113. Een ideale wereld update.

In het artikel "91. Een ideale wereld!“ haalden we reeds 2 punten aan.

een nieuwe munt die overal in de wereld gebruikt wordt.

een gewaarborgd basisinkomen (zonder te werken) voor ieder mens. Dus een gewaarborgd wereldinkomen.

In deze update gaan we verder.

we betalen geen belastingen meer. De rijke elite en de neoliberale multinationals betalen geen – of bijna geen belastingen. Ze potten (geld bewaren) in belastingparadijzen. Waarom zou het volk, de gewone mensen, dan belastingen betalen?

bij geldtekort, zoals nu bij het bijna helemaal stil liggen van de wereldeconomie ten gevolge van het coronavirus Covid-19, drukken we onze nieuwe wereldmunt bij.

de schulden van de overheden om de bevolking te helpen bij de bestrijding van het coronavirus lopen torenhoog (zeer hoog) op. We geven elke instantie (overheidsorgaan) in het heden en in de toekomst kwijtschelding van deze schulden. We stellen echter één voorwaarde. De overheden, de farma-industrie en de wetenschap dienen ons, de wereldbevolking, te beschermen tegen alle ziekten, o.a. virussen en bacteriën, die ons kunnen treffen. Ze zijn namelijk verantwoordelijk voor onze gezondheid. We volgen de farma-industrie en de wetenschap dan ook met argusogen (met argwaan van dichtbij).

we voeren het socialisme 2.0 in. Een systeem waar de gemeenschap grip heeft op de productie in functie van de behoeften van de mens en de draagkracht van de natuur. Een systeem waar de mens centraal staat, niet de winst. We zetten het neoliberaal kapitalisme aan de kant (wegdoen). Dit neoliberaal kapitalisme is namelijk niet langer in staat de mensheid toekomst te bieden en is een rem op de vooruitgang. Daarom moet de maatschappij veranderen.

we installeren een wereldregering van de gemeenschap, het volk, die toeziet op het correct naleven van de nieuwe wereldorde zonder corruptie.

Een onbereikbare utopie (ontwerp van een ideale wereld)? Neen, de gemeenschap, het volk, de gewone mensen, kunnen de wereld veranderen.
Men zegt soms: “de waarheid komt uit een kindermond”. In dit geval een tiener.
De zestienjarige klimaatactiviste Greta Thunberg (°2003) zei waar het op staat (ongezouten de waarheid): “En als het zo onmogelijk is oplossingen te vinden in het systeem (neoliberaal kapitalisme), dan moeten we het systeem zelf misschien veranderen. We zijn hier gekomen om u te laten weten dat verandering op komst is, of u het nu graag hebt of niet. De echte macht komt toe aan het volk (de gemeenschap).”.

Vind je ook dat deze ideale wereld een oplossing is voor het leven na Covid-19?

Geen opmerkingen: