14 oktober 2023

122. We leven in een wereld van geweld op planeet Aarde, de planeet van de dood – Neem bijvoorbeeld de oorlog van de Joden tegen de Palestijnen door de ogen van JHWH (Jahweh).

 


De wereld staat reeds meer dan 2000 jaren letterlijk en figuurlijk in brand. Op tijd en stond (regelmatig) hebben de mensen het met mekaar aan de stok en moorden ze als wilde beesten. “Oog om oog, tand om tand’, weet je wel. Terwijl Jezus van Nazareth destijds “verzoening (vrede)” predikte.

De wereldwijde wapenwedloop, die tot op de dag van vandaag voortduurt, moet stoppen om de vrede (het Goede, het Licht) op aarde te bewerkstelligen (tot stand te brengen). De mensheid wordt momenteel geregeerd (geleid) door mensen van het Kwaad, van de Duisternis. Zie bijvoorbeeld de oorlogen, die nu aan de gang zijn in Oekraïne, Jemen en Israël. 

Neem de oorlog van de Joden tegen de Palestijnen door de ogen van JHWH (Jahweh).
De Joden zondigen (overtreden van een religieuze wet) tegen de Thora (Oud Testament) van Mozes, meer bepaald de Tien Geboden van God. Zij zondigen tegen:

– het 5de gebod, namelijk “Je zult niet doden”.
Vele Palestijnen en Joden lieten hun leven in deze vete (blijvende vijandschap). 
Men heeft dit gebod gemanipuleerd door te stellen dat men in een oorlog mag doden. Het is een leugen. Jezus van Nazareth zei zelfs “Wie naar het zwaard grijpt, zal door het zwaard omkomen”.
Er zijn hiervan genoeg voorbeelden in de geschiedenis.

– het 7de gebod, namelijk “Je zult niet stelen” en
– het 10de gebod, namelijk “Je zult geen have en goed van je naaste begeren”.
Je naaste is in dit geval de Palestijnen. De oorspronkelijke inwoners van het Historisch Palestina waren de voorouders van de Palestijnen.
Palestina verloor door diefstal van Israël 78% van zijn territorium (land) aan Israël.
Dan spreken we nog niet over de andere vergrijpen ten overstaan van de Palestijnen, o.a. onderdrukking – overheersing – apartheid – onteigenen – ontnemen bewegingsvrijheid – onwettig doden van demonstranten, waaronder vele kinderen.
De verzetsbeweging Hamas is echter ook schuldig in deze oorlog.

Ooit zal JHWH (Jahweh), hun eigen God, zijn rekening presenteren aan de Joden.
Als je de lijn doortrekt naar o.a. de oorlog tussen Oekraïne en Rusland en hun beider bondgenoten, zullen in de toekomst nog vele landen voor de bijl gaan voor… of gestraft worden door een opperwezen.

Trouwens de menselijke kwaliteiten, zoals religiositeit (geloof in een opperwezen) – vredelievendheid – intelligentie (verstand) – geheugen - reinheid – moraliteit (zedelijkheid) en ook de levensduur nemen af. Momenteel is er nog maar 25% aanwezig, een percentage dat geleidelijk aan terugloopt tot vrijwel 0%, Dat belooft. Je ziet het trouwens nu al in je omgeving en op deze aardbol.
We leven niet voor niets in een wereld van geweld op de planeet van de dood “Aarde”.


Geen opmerkingen: