22 februari 2024

134. Het hart van de vredestichter bloedt - Worden we bij de oorlog Oekraïne - Rusland misleid (bedrogen) door de USA, de NAVO, de Europese Unie en Oekraïne?

 


Niet enkel Rusland is schuldig aan de oorlog tussen Oekraïne en Rusland. Ook het Westen heeft boter op het hoofd. Waarom?

Wel, daarom:
1. In de jaren 90 voorspelde men reeds dat, als de NAVO zou uitbreiden richting Rusland, dit tot ernstige conflicten (botsingen) met Rusland zou leiden.
Samen met de Europese bondgenoten heeft de USA de NAVO meer dan 1600 km naar het oosten uitgebreid. De NAVO staat nu aan de grenzen van Rusland met alle gevolgen van dien.
Wat als Rusland bijvoorbeeld een alliantie (verbond) zou sluiten met Mexico of Canada en op 100 km van de grens met de USA lanceersystemen zou plaatsen en simulatie–aanvallen (nabootsing) zou uitvoeren richting de USA?
Herinner je de Cuba – crisis in 1962, waarbij de Sovjet–Unie kernraketten plaatste in Cuba. Dit was een antwoord op het plaatsen door de USA van raketten met waterstofbommen in Turkije. De USA stond in rep en roer. Een atoomoorlog was toen dichtbij.
De USA, de NAVO en de Europese Unie maken een grote fout. Er was geen reden om de NAVO, die eigenlijk geen reden van bestaan meer had, naar het oosten uit te breiden.

2. In februari 2014 hielp de USA bij de gewapende extreemrechtse staatsgreep in Oekraïne, zodat de democratisch verkozen pro – Russische regering moest vluchten en vervangen werd door een niet verkozen pro  – Westerse regering met daarin enkele hooggeplaatste neofascisten en neonazi’s.
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky, die in 2019 met meer dan 70% steun van de bevolking de verkiezingen won op basis van een vredesprogramma, heeft uit schrik voor de oorlogshaviken (neonazi’s en neofascisten), die hem trouwens dreigden te vermoorden, zijn volk verraden. Zie punt 3.

3. In maart 2022 werd een vredesakkoord gesloten tussen Oekraïne en Rusland, waarin de blijvende neutraliteit van Oekraïne zou gegarandeerd (gewaarborgd) worden.
In ruil zou het Russisch leger zich terugtrekken. De overeenkomst werd ondertekend door Oekraïne en gewaarborgd door Rusland, de USA, het VK, Frankrijk en China.
Zoals afgesproken trok Rusland zijn troepen terug uit het noorden van Oekraïne, inclusief de buitenwijken van Kiev. Na de terugtrekking van het Russische leger trok Oekraïne zich terug uit deze overeenkomst. De autoriteiten van Oekraïne pleegden woordbreuk (schending van een belofte). Hierdoor werden zelfs de borgstellers uit het Westen onbetrouwbaar.
Resultaat: de vernietiging van het halve land, de dood van duizenden mensen en de ontheemding (verdrijving zonder nieuwe woonplaats) en verarming van miljoenen Oekraïners.

4. De voorgeschiedenis, die een rol speelt voor Rusland.
Tijdens de 2de wereldoorlog stierven ongeveer 25 miljoen Sovjetburgers, waarvan 12,5 miljoen, dit wil zeggen 1 op 7 toenmalige Russen, tijdens de Duitse invasies.
Herinner je ook Napoleon, die voor de poorten van Moskou stond.
Richard Sakwa (°1953), hoogleraar Russische en Europese politiek aan de universiteit van Kent, verklaarde:
“Moskou heeft geen 2 grote oceanen om zich te verdedigen. Het heeft geen bergen om zich achter te verbergen. Geen grote rivieren. Het ligt op een uitgestrekte Noord – Euro - Aziatische vlakte zonder verdedigbare grenzen en met een constante (voortdurende) gevoel van dreiging vanuit het Westen.

5. Zolang de USA, de NAVO en de Europese Unie president Zelensky niet helpen en beschermen om vrede met Rusland te sluiten, blijft deze oorlog duren. Tevens dienen zij hun wapenleveringen aan Oekraïne onmiddellijk te stoppen. Daarom heeft het Westen boter op zijn hoofd en worden wij, de gewone mensen, bedrogen. Er is dus stront aan de knikker (er is iets mis, er zijn problemen). Een mooie uitdrukking, toch?

Om dit bedrog bloedt het hart van de vredestichter.




  

Geen opmerkingen: