21 maart 2022

120. De oorlog Rusland - Oekraïne (2022) was te voorkomen (zorgen dat iets niet gebeurt).

Een oorlog is gruwelijk (afschuwelijk). En... deze oorlog was te voorkomen.
Wegens de hoogmoed (trots) van alle betrokken partijen en het niet willen uitpraten (pratend oplossen) van het conflict, stak Rusland letterlijk en figuurlijk het vuur aan de lont.
Voor alle duidelijkheid deze oorlog heeft niets te maken met het communisme.

Wie zijn de verantwoordelijke betrokken partijen van deze oorlog?

1. "Tsaar" Vladimir Poetin (°1952) sinds 2012 president van Rusland, maar praktisch is hij vanaf 2000 alleenheerser. Hij ziet zichzelf als de beschermheer van de miljoenen Russen die buiten Ruslands grenzen leven. Hij is zeer wantrouwig, hooghartig en heeft geen geduld.

2. Volodymyr Zelensky (°1978) sinds 2019 president van Oekraïne. Als komiek en acteur speelt hij een "glansrol". Zijn beste rol ooit. Spijtig dat hij zijn volk als "kanonnenvlees" de oorlog insleurt en opoffert (slachtoffert).
Zag je op tv trouwens de 2 Oekraïense studenten van 18 jaar oud, als soldaten gekleed, bibberend van angst?

3. De NAVO sinds 2014 onder leiding van "lijkbidder" Jens Stoltenberg (°1959) - stoïcijns ernstig (onverstoorbaar) en bleek (zonder of met weinig kleur - had na het einde van de Koude Oorlog geen werk of doel meer en vrijde o.a. Oekraïne op tot grote ergernis van Poetin.

4. De USA, de verdediger van het kapitalisme en de vrije markt, onder leiding van Joe Biden (°1942) sinds 2021 president van de USA. De USA, de imperialist bij uitstek, altijd strevend naar marktuitbreiding (imperialisme).
De USA ziet zijn kans zijn gas te kunnen verkopen aan Europa, natuurlijk tegen een hogere prijs. Tijdens de 2de wereldoorlog bleven ze handel drijven met alle vechtende partijen (VK, Nazi-Duitsland, Rusland, enz.), zelfs toen ze door Japan de oorlog ingetrokken werden.
Ze sponseren Oekraïne met geld en wapens. Tevens leggen ze Rusland sancties op.

5. De Europese Unie (27 landen) met als voorzitter Charles Michel (°1975) (Europese Raad) en Ursula von der Leyen (°1958) (voorzitter Europese Commissie) en het Verenigd Koninkrijk (VK) sinds 2019 onder leiding van premier Boris Johnson (°1964). Zij leveren wapens aan Oekraïne en leggen, zoals de USA, Rusland sancties op.

6. Zelfs de belangrijkste Westerse media (pers, radio en tv) in handen van rijke eigenaars (kapitalistisch communicatiemonopolie) kicken op (geraken opgewonden van) deze oorlog. Views, lezers, kijkcijfers, enz. Weet je.

Zoals in vele landen leven er neonazi's en fascisten in Oekraïne. Ze vechten zelfs in het Oekraïense leger.
Zijn bijna alle Oost-Europese - en ex USSR landen, inclusief Oekraïne, met aan het hoofd Westers gezinde regeringen, satellietstaten (in werkelijkheid afhankelijk) van het Westen? Denk je van wel?

Op basis van de voorgeschiedenis en de houding van het Westen, begrijp je de angst van Poetin. Doch... deze oorlog was te voorkomen.
Iedere betrokken partij heeft boter op zijn hoofd (geen zuiver geweten). Allen zijn niet onschuldig, dus op de een of de andere manier schuldig. Iedereen, die actief deelneemt aan deze oorlog (gewapende strijd) of deze oorlog in stand houdt, is aansprakelijk voor de gevolgen (doden, gewonden, gevangenen, vluchtelingen en materiele schade) van deze oorlog bij de gewone mensen (gedomineerde klassen). Vergeet dit niet !

Vrede, waarin volkeren elkaars bestaan respecteren of zelfs waarderen, is toch niet zo moeilijk !!!

 


Geen opmerkingen: