19 november 2023

127. Het hart van de vredestichter bloedt - Oorlog Palestina (Hamas) - Israël 2023


 

Wat momenteel in Gaza gebeurt, kan niet meer door de beugel (dat mag niet, dat zijn verkeerde praktijken).
In 1947 beging Groot Brittannië een grote vergissing.
In plaats van de Joden, zoals in de tijd van Jezus van Nazareth, te laten samenleven met de Palestijnen, de bewoners van Historisch Palestina, gaven ze de Joden land, namelijk een deel van Palestina genaamd Israël, dat o.a. betekent “God heerst”.
Sinds 1948 is het hommeles (ruzie) in het Midden Oosten.

De Joden menen ten onrechte dat zij het alléénrecht van uitverkoren volk van God (Jahweh) zijn en zich alles mogen veroorloven. Jezus van Nazareth sprak echter tot de Joden: “Wie is dit Israël van God? Iedereen van elk volk en iedere stam (dit wil zeggen iedereen van deze wereld), die rechtvaardigheid, liefde en barmhartigheid beoefenen en mijn geboden navolgen. Zij zijn het ware Israël Gods”.
De Joden pesten de Palestijnen, nemen Palestina bijna volledig in bezit, zetten een deel van de Palestijnen in het concentratiekamp Gaza en knijpen ze letterlijk en figuurlijk dood.
België en de Europese Unie kiezen openlijk de zijde van de oorlogsmachines Israël en haar ruggensteun USA.

De vergrijpen van verzetsbeweging Hamas zijn niets in vergelijking met wat de Joden uitspoken. Tot nu zijn er in deze laatste oorlog meer dan 11000 Palestijnen vermoord en meer dan 3000 Palestijnen vermist ten overstaan van 1200 gedode Israëlieten.
Aan de Nazi’s in Europa en de USA in Vietnam en Irak hadden de Joden, hoe luguber ook, een “goede” leerschool.
Beide partijen, Hamas en Israël, zijn fout. “Oog om oog, tand om tand” stopt niet. Er volgt steeds een antwoord van de tegenpartij.
Israël schendt reeds tientallen jaren de mensenrechten. Ze werd daarvoor reeds dikwijls op de vingers getikt (berispt). Maar Israël doet lustig verder met pesten en uitmoorden van de Palestijnen.

Een oorlog is gruwelijk. Als vredestichter vraag je je af: “Is dit een genocide (volkerenmoord, volkenmoord)? Is dit misdrijf een opzettelijke en georganiseerde vernietiging, geheel of grotendeels van de Palestijnen in Gaza door Israël?”.




Geen opmerkingen: