23 november 2023

128. Waarom slachten de mensen, als wilde beesten, andere mensen af? Is dit onze beschaving?

 


Oorlog! Vechten! Afslachten!
Is dit onze beschaving? Andere mensen, meestal onschuldigen, afslachten?

We hebben een probleem.
De machtige wapenlobby en de wapenhandel wint het spijtig genoeg van de vrede. De vredesbewegingen delven het onderspit tegen de machtige, geldgeile wapenlobby.
Waanzin heeft bezit genomen van sommige regeringen en heersende klassen.
Forten, arsenalen (gebouwen voor o.a. legervoertuigen, wapens en munitie) en schepen worden gebouwd. Nieuwe wapens worden voortdurend uitgevonden. Een gedeelte van de wetenschap, die altijd gericht zou moeten zijn op het welzijn van de mensen, helpt bij het vernietigingswerk en is constant bezig met het uitvinden van nieuwe wapens voor het doden van het grootst aantal mensen in de kortst mogelijke tijd.
In de wapenwedloop worden jaarlijks enorme bedragen uitgegeven aan de oorlogsindustrie. Bedragen, die voldoende zouden zijn voor de opvoeding, o.a. ontwikkeling, socialisatie van het volk, en voor immense werken van openbaar nut. Hierdoor zou men vrede bewerkstelligen (tot stand brengen).
Wat is trouwens een leger? In een land met dienstplicht is een leger een groep van mensen bestaande uit beroepsmilitairen, vrijwilligers en dienstplichtige soldaten (moderne slaven), die ter beschikking staan van oversten, die controle over hen uitoefenen.
De taken van soldaten, officieren en generaals bestaan uit o.a. helpen, beschermen, moorden en vermoord worden. In dit laatste geval van moorden en vermoord worden zijn ze opgeleid tot moordmachines.

Wie is een moderne slaaf? Een moderne slaaf is een mens, die o.a. onder dwang of machtsmisbruik, een figuurlijk werktuig is in de handen van de baas (eigenaar).
Er zijn regeringen en heersende klassen, die de gewone mensen (moderne slaven) op de volgende manieren onder de knoet houden (onderdrukken):
– intimidatie, dit wil zeggen angst zaaien.
– corruptie, dit wil zeggen een machtspositie misbruiken.
– hypnotiseren van mensen, dit wil zeggen mensen beïnvloeden.
– bevorderen van gewetenloosheid, dit wil zeggen mensen opleiden tot het uitvoeren van wreedheden en brutaliteiten.
Twijfel jij ook aan de geestelijke gezondheid van een gedeelte van de mensheid? Het innerlijk geweten knaagt. Men neemt zijn toevlucht (bescherming) tot allerhande drugs.

Een oorlog kent alléén verliezers, vrede alléén winnaars bij de gewone mensen (moderne slaven). De gewone mensen (moderne slaven) betalen de prijs. Dat is zo in elke oorlog en ongeacht in welk kamp ze zitten.
Waarom komen we niet in opstand tegen het woord “oorlog”? Laten we de “oorlog” aan de schandpaal nagelen. Vrede is heilig, dierbaar en van grote waarde.
Je kan weigeren “soldaatje te spelen”, weigeren te moorden, weigeren te slachten. Met als gevolg (straf) mogelijk o.a. executie, gevangenis.

Vrede, een opzettelijk vergeten woord, vergeten door sommige politieke gezagdragers en sommige media. Echte vrede is gebaseerd op vertrouwen. We willen een betere wereld waarin liefde, vrede en gerechtigheid de basis vormen.
Vergeet niet:

“Er is maar één volk: de mensheid.
 Er is maar één land: de Aarde.
 Er is maar één waar geloof: de liefde”.

Lev Tolstoj (°9/9/1828 – +20/11/1910), filosoof, schrijver, vredestichter en oerchristen, gaf me duiding (uitleg) in zijn boek “Het Koninkrijk Gods is binnen in u!”, in het Nederlands vertaald door Sieuwert Haverhoek (°1945), vertaler, lector.

Als vredestichters willen we vrede, basta!




Geen opmerkingen: