25 april 2020

117. Je krikt (verbetert) je immuunsysteem op.

Er zijn… bacteriën en er zijn … virussen.
De meeste bacteriën zijn niet schadelijk maar juist onmisbaar in de natuur en je lichaam. Bacteriën zijn de kleinste en talrijkste levensvormen op aarde.
Biljoenen ééncellige wezens (bacteriën) bevinden zich op je lichaam en in jou zelf. 2 kilo van je lichaamsgewicht wordt ingenomen door deze bacteriën.
Er zijn ook bacteriën, die verantwoordelijk zijn voor o.a. miltvuur, de zwarte dood (pest), cholera en tetanus. In laatste instantie worden deze bacteriën bestreden met antibiotica.
Virussen zijn aansprakelijk voor o.a. mazelen, griep en verkoudheden. Deze virussen lokken ontstekingen uit.
Het hiv-virus bijvoorbeeld lokt een reeks infecties uit die leiden tot aids. Je wordt ziek. Het immuunsysteem is defect. Je lichaam reageert overdreven. De eigen cellen zijn verward door ziekteverwekkers en vallen de eigen cellen aan.

Het immuunsysteem is ingewikkeld.
Het bloed heeft 3 functies:
– zuurstofleverancier.
– immuunverdediger.
– genezer.
Het bloed vervoert:
– rode bloedcellen (45%). Ze dienen zuurstof toe en voeren koolstofdioxide af.
– 5 soorten witte bloedcellen en bloedplaatjes (1%). De witte bloedcellen verzwelgen en verteren de ziekteverwekkers. Ze zijn de voornaamste verdedigers tegen ziekten. De bloedplaatjes zorgen voor stolling bij een wonde.
– plasma (eiwitrijke vloeistof) (54%).Het plasma dient voor het transport. Eiwit van de plasmacellen helpt bij het genezen van wonden.

De werking van de longen en hun longblaasjes (druiventrossen), die rechtstreeks in contact staan met het bloed, is het belangrijkste lichaamsproces. De giftige gassen (koolstofdioxide) worden uitgewisseld voor frisse lucht met ongebruikte zuurstof.

Tips:
– een goede hygiëne.
– roken, alcohol, cannabis, enz. verzwakken je immuunsysteem. Je verandert je levensstijl.
– een spartaanse (zeer strenge) levensstijl dringt zich op. Voldoende nachtrust, een evenwichtige voeding, groenten, fruit, en lichaamsbeweging, maar geen uitputting.
Je hebt o.a. de witte bloedcellen (krijgers) nodig om antistoffen in je immuunsysteem op te bouwen.
Als je iets wilt, dan zal je ook slagen. 
Waar een wil is, is een weg !   

Geen opmerkingen: