07 maart 2022

118. De waanzin (krankzinnigheid) van een oorlog.


Een oorlog starten is onverstandig, dwaas, dom en absurd.

Bij een oorlog zijn er geen winnaars bij de gedomineerde (overheerste) arbeidersklassen d.w.z. de werkende klassen en de sociale klassen die bestaan uit mensen die loonarbeid verrichten. Er zijn enkel verliezers bij deze gedomineerde klassen, o.a. doden, gewonden, gevangenen en vluchtelingen.

De heersende klassen d.w.z. de sociale klassen die de politieke en vaak economische elite vormen van een maatschappij en die desnoods tijdens de oorlog goed beschermd in bunkers leven, leiden je naar de oorlog en bepalen datum en tijdstip van deze oorlog.
De gedomineerde klassen voeren de oorlog uit en lijden onder deze oorlog. Deze onderdrukte klassen van de bevolking zijn steeds de dupe en ondervinden de nadelige gevolgen van een oorlog. De heersende klassen van de bevolking komen bijna steeds als overwinnaars uit deze botsing (oorlog).

Jezus van Nazareth bijvoorbeeld predikte o.a. geweldloosheid m.a.w. vrede. De wet van "oog om oog, tand om tand" die zelfs nu nog in vele landen de regel is, verving Jezus door de wet van "verzoening" zelfs met de vijand.
Jezus was een vredestichter.
Eenmaal je verzeilt (belandt) in de cyclus (kring) van geweld, wordt deze cyclus voortdurend gevoed door de agressieve reactie van de ander. Imiteer dus nooit de provocatie (uitdaging - uitlokking) van een agressor (aanvaller).

Voorbeeld:
Natie (volk) O wordt aangevallen door natie R. Als volk O agressief reageert vallen er slachtoffers (doden, gewonden, gevangenen en vluchtelingen) en is er schade o.a. aan gebouwen. Als volk O echter geweldloos gereageerd had, stond volk R voor schut (voor gek). Er zouden dan geen slachtoffers en geen schade geweest zijn.
Agressie wordt echter met agressie beantwoord. Zie o.a. de reactie van de Europese Unie, de NAVO (NATO), de USA, enz. Een straatje zonder einde.

Foei! Heb je ook de indruk dat je in deze wereld geleid(?) of misleid wordt door een groep overjarige tieners met een hoog gehalte haantjesgedrag? Heeft de mensheid nu echt niets geleerd uit de geschiedenis o.a. de 1ste en de 2de wereldoorlog?


Geen opmerkingen: