01 december 2023

130. Het hart van de vredestichter bloedt - De naam van "De Almachtige God" wordt opzettelijk misbruikt.




God heeft ontelbare namen, Onze Vader, Krishna, Allah, Jahweh, e.a.
Machthebbers, groot en klein, gebruiken of beter gezegd misbruiken soms de naam van “De Almachtige God", bijvoorbeeld “God bless...” of “Heilige Oorlog” of "Deus vult (Latijn)" "God wil het (Nederlands)", om hun plannen en acties te verrechtvaardigen ten overstaan van de mensen, die zij zogezegd vertegenwoordigen.

Waarom wordt  er geen gevolg gegeven aan de vrouw en de man van de straat, die meestal niet akkoord gaan met de gang van zaken? Waarom dient tegenwoordig bijna alles met wapengekletter opgelost (?) te worden? Kunnen de mensen niet meer met mekaar “praten”?

Ben jij ook van oordeel dat de machthebbers in politiek en economie zich voor de spiegel dienen te plaatsen en zich af te vragen of zij allen “goed” bezig zijn? Naargelang het standpunt dat ze innemen maken ze mekaar in veel gevallen uit voor “terroristen”. Is het niet beter een brug te slaan over de “ravijn” en zich trachten te verzoenen en het geld en de macht, die langs beide zijden misbruikt wordt, in te zetten om de medemensen zoveel als mogelijk te voorzien van de hoogst noodzakelijke behoeften, namelijk voedsel, water, gezondheid, onderwijs, enz., zoals “De Ware Almachtige God” het graag zou zien?

Je weet:

“Er is maar één volk: de mensheid.
 Er is maar één land: de Aarde.
 Er is maar één waar geloof: de liefde”.

Het hart van de vredestichter bloedt! 





Geen opmerkingen: